Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Dan sjećanja na Vukovar

Foto album
Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 11:35

Jutros točno u 8 sati svi su se učenici, profesori i djelatnici okupili u auli naše škole i zajedno smo kratkim programom,

puni poštovanja i sućuti, odali počast poginulima u obrani herojskoga grada Vukovara. Nakon što je zbor otpjevao pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu", prigdonim se riječima svima obratio ravnatelj dr.sc. Marijan Franjčić. Poptom su učenici Mirko Barun i Ana Šišmanović pročitali tekst koji je napisala učenica 3. a razreda Marija Šarić.

 

Uslijedile su molitve učenika, zajednički Očenaš i završna pjesma zbora. U vrijeme trećeg sata po dva predstavnika svih razreda, zajedno s profesoricama Knežević Hesky, Sarić i Paripović, otišli su na groblje Mirogoj gdje su zapalili svijeće i pomolili se ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli".

Pokoj vječni daruj im, Gospodine. I svjetlost vječna svijetlila njima! Amen!

 

Grad heroja – Vukovar

Mi smo jedna od prvih generacija koja od rođenja živi u Hrvatskoj. Pitanje je jesmo li svjesni da samo nekoliko godina prije našega rođenja naši roditelji, bake i djedovi nisu imali Hrvatsku.

Godine su prošle, a nekima su možda ostala samo mutna sjećanja. Mnogi će reći da se treba zaboraviti, ali kako? Kako će majka zaboraviti, a nije imala priliku gledati svoga sina kako odrasta, kako stvara obitelj? Nije li opravdano da čovjek koji je nepravedno izgubio svog brata, svog prijatelja, ne želi zaboraviti? Zašto bi se neki od nas trebali pretvarati da je sve u redu kad članove svoje obitelji nismo upoznali? Vukovar je grad heroja. Tko su heroji?

Vukovar je grad svih onih koji su bili tu za Hrvatsku, svih onih kojih danas nemamo. Ima onih koju su bili hrabri i borili se do kraja, ima onih koji su se bojali, ima onih koji su plakali, a možda i onih koji su bili sami. Možda su baš u tom trenutku pomislili da će ih se netko sjećati, da će se netko pitati zašto su poginuli i da će se netko upitati gdje su. Treba li Vukovar zaboraviti? Treba li zaboraviti heroje koji su umirali uplašeni i sami? NE!

Vukovar ne smijemo zaboraviti! Za sve poginule trebamo se pomoliti jer ako zaboravimo Vukovar zaboravljamo one koji su otišli s ovog svijeta za nas i našu slobodu.

Marija Šarić, 3. a

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack