Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Dan škole

Foto album
Četvrtak, 20 Ožujak 2014 20:12

Naša_je škola 18. ožujka proslavila Dan škole i 85. obljetnicu svoga odgojno-obrazovnog

djelovanja na sadašnjoj lokaciji na Voćarskoj cesti 106 u Zagrebu.

 

Svečana dvorana bila je prepuna učenika, njihovih roditelja i mnogih uvaženih predstavnika iz Nadbiskupije, Ministarstva obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje kao i Katoličkog sveučilišta te Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Proslavu je uveličao svojim dolaskom i uzoriti Josip kardinal Bozanić.

Ravnatelj NKG-a dr. sc. Marijan Franjčić kao domaćin najprije je srdačno pozdravio sve nazočne, a u ime prisutnih gostiju i uzvanika pozdravom je uzvratio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport grada Zagreba  mr. sc. Ivica Lovrić. Uslijedio je glavni dio programa, svečani govor, našeg ravnatelja u kojem je prikazana povijest doseljenja i djelovanje NKG-a na današnjoj lokaciji, zatim prikaz aktualnog trenutka naše gimnazije i na kraju znanstveno-stručni pedagoški pogled na aktualnu odgojno-obrazovnu dimenziju hrvatskog školstva i potom smjernice za budući rad NKG-a kao suvremene katoličke gimnazije u tom kontekstu.

Dodijeljena su priznanja najboljim učenicima, kao i pobjednicima literarnog natječaja „Blaženi Ivan Merz“. Antička dramska grupa izvela je „Pirama i Tizbu“, a dramska grupa iz engleskog jezika „The Missing Grade Book“. Mješoviti zbor naše škole, vokalni ansambl Zlatne sablje te maturantica Sara Jurišić, pobrinuli su se da glazba ispuni svečanu dvoranu, a i naša srca.

Nakon svečanog programa u dvorani okupili smo se na polukatu i družili uz zakusku.

Slika govori tisuću riječi, pa će vam fotografije koje slijede najbolje dočarati atmosferu utorka navečer u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack