Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

11. nagrada Ivan Merz

Foto album
Četvrtak, 20 Ožujak 2014 20:20

Na_natječaj je ove godine pristiglo 25 literarnih radova iz 12 škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine,

što onda ovo natjecanje čini međunarodnim već nekoliko godina zaredom. Sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda srednje škole. Tema koju su svi mladi literati vrlo uspješno obradili bila je: "U svakoj je ljudskoj duši težnja za nečim velikim"

O njoj je Ivan Merz pisao ocu iz Pariza 1921. godine: „Postoji jedan Bog, koji neprestano djeluje na ljudske duše. U svakoj je ljudskoj duši težnja za nečim velikim: jedan teži za slavom, drugi za velikim djelima... Nećeš naći ni jednog filozofskog sustava koji bi ovu misao tako istakao i tako divno izgradio, kao što to čini kršćanstvo, koje tvrdi da je težnja i zadaća svakog čovjeka postati djetetom Božjim.“

Komisija u sastavu: profesorica Snježana Gabelić, prof. Andja Jakovljević i prof. Krunoslava Paripović – sve profesorice hrvatskog jezika te profesorica Petra Pintar – vjeroučiteljica, imala je i ove godine težak zadatak.

Zbog velikog broja vrlo kvalitetnih i uspjelih radove ove godine odlučili smo dodijeliti i dvije posebne nagrade, i to učenici 1. razreda Isusovačke klasične gimnazija s pravom javnosti u Osijeku SOFIJI SITAR  te IVI JURČEVIĆ učenici 2. razreda XI. gimnazije u Zagrebu.

Treće mjesto dijele IVANA ČIVŠA, učenica 3. razreda KŠC "Sv. Josip" iz Sarajeva te DORIS JAGARINAC, učenica 2. razreda Katoličke klas. gimnazija s pravom javnosti iz Virovitice.

Drugo mjesto osvojila je MATEA PAVIČIĆ, učenica 2. razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

Prvo mjesto i glavnu nagradu osvojio je LEO FEL, učenik 3. razreda Katoličke klas. gimnazija s pravom javnosti iz Virovitice.

Nagrade je uručio pater Božidar Nagy, postulator kauze blaženog Ivana Merza.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack