Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Sappada 5. put

Foto album
Petak, 11 Veljača 2011 12:29

Sappada-skijanjeTradicija se nastavlja i po peti smo put za vrijeme Teološko-pastoralnog tjedna organizirali zimovanje i skijanje

u Sappadi u talijanskim Dolomitima. Za prof. Boboka i mene ništa novo, on već 20tak godina skija u Sappadi i po nekoliko puta u sezoni, a ja sam tradicionalno već petu godinu pratnja. Ispunjava mi se time želja za skijanjem svake godine, a uvijek se dogodi nešto lijepo, novo, upoznaju se neki novi ljudi, prodube se stara poznanstva i uživa se u nečem sasvim drugačijem od svakodnevnog gradskog života.

Svako je jutro iščekivanje vremenskih uvjeta. Hoće li danas opet biti -16? Hoće li puhati vjetar? Hoće li sve žičare i staze biti otvorene? Najvažnije je odmah ujutro odabrati stazu i putanju i uživati u bjelini i zelenilu, bojama koje prevladavaju u zimsko doba u planini. Plavo nebo i sunce u to zimsko hladno doba uvijek dobro dođu, no uživa se i po oblačnom vremenu. Naša je mala ekspedicija ove godine imala 27 članova, od 5 godina života do 71 godine. Imali smo početnike male/velike dvije skijašice, Nevu od 5 godina i odraslu hrabru Dajanu.

Jednu neskijašicu, našu prof. Jelenu Vignjević, koja već dulje ne radi na našoj školi, ali nas i svoju djecu uvijek vjerno prati na skijaškim dogodovštinama. Ostali su svi skijaši, bolji ili lošiji, skijaju nekoliko godina do nekoliko desetljeća i uživaju u osvajanju i svladavanju planina. Iz NKG-a bila je mala, ali hrabra skupina skijaša: Kuna, Radeljak i Dalić iz trećeg razreda, te Tušar, Krešić i Vujević iz prvog razreda. U pratnji prof. Bobok i moja malenkost. Mlađi naraštaj Boboka bio je s tatom na skijanju i doista su uživali, a pokazali se i kao ozbiljni i odgovorni skijaši, koji se znaju brinuti sami o sebi. Velika nam je pomoć bila i Antina teta Lena, koja nas je pratila u svim pothvatima. Bilo je tu prvih početaka na skijama, osvajanja Cortine više ili manje uspješno, a i nekih utrka i pokazivanja spretnosti u brzini i iskustvu. Na putu nas je pratila sreća i blagoslov Sv. Nikole, pa smo bez ozljeda i zadovoljni postignutim na kraju stigli natrag na cilj. Nismo osvojili ni Mali ni Veliki kristalni globus, ali smo uživali u dobrom društvu i lijepom snijegu. Toliko za sada, a o ostalim detaljima čitajte u Ostvarenjima na kraju godine.

 

Zdravka Martinić-Jerčić, prof.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack